2022. december 15., csütörtök

Gmail naptár szinkronizálása Outlookkal

Gmail névjegyek és naptár szinkronizálása az Outlookkal

Nemrég valaki megkérdezte tőlem, hogy hogy lehet szinkronizálni a Gmailben lévő névjegyeket és naptárat az Outlookkal. Természetesen meg lehet csinálni.

Ebben a 2022-as évben egyre több munkahelyre van szükség az emberek otthonról történő munkavégzéséhez a COVID-19 pandámia miatt. A naptár, a kapcsolat és a feladat távolról, otthonról történő szinkronizálása a kollégákkal való megbirkózás érdekében problémát vált azok számára, akik ezt még nem tették meg. Mivel a Gmail a Google egyik úgynevezett felhő-szolgáltatása (cloud service), így először azt kell megizsgálnunk, hogy a Google Google Apps Sync-je támogat-e ilyen funkciót a Microsoft Outlook 2016-2019 számára. Bár még mindig korlátozottak a lehetőségeink amikor a Google toolst használjuk Outlookkal ilyen körülmények között.

Google Naptár Outlook Szinkronizálás

A Google csak azon Google Apps felhasználók számára teszi elérhetővé a Google Apps Sync-et, akik fizetnek a Google-nak, az ingyenes gmail-t használoknak azonban nem. Mi van akkor, ha az Outlook-ot szeretnénk szinkronizálni a Gmail-es naptárral és névjegyekkel? A megoldást máshol kell keresnünk. Az EVO Collaborator for Outlook egy outlook plugin CarDAV és CalDAV-ra.
eco_logo
sync google calendar to oulook
Az ECO mérete mindössze 7.1MB. Amikor az Outlook és az ECO együtt működik, lehetőség nyílik arra, hogy Google CardAV és CalDAV-ot az Outlookkal bidirekcionálisan szinkronizáljuk. Mi az a CarDAV és CalDAV?

carddav_vs_caldav_logo

A CardAV és CalDAV az IETF RFC-jének standard protokoll API-ja névjegyek és naptár számára. Hogyan szinkronizáljuk a Google naptárát az Outlookkal 2016-2019 Hogyan szinkronizáljuk a Android naptárát az Outlookkal Könnyű az ECO-val dolgozni:
  1. Töltsd le az ECO-t az EVO hivatalos weboldaláról. (amikor telepíted, futtasd rendszergazdaként.)
  2. Nyisd meg az Outlook-ot és kattints az EVO fülre. (Az angol nyelvű Outlook 2007-ben command bar a neve, a 2010-es és 2013-as Outlook-ban ribbon.

    eco_gui_hu_config_profile_circled

  3. Kattints a Configure profile(s)-ra (Profil konfigurálása) és válaszd ki a Profile 6-ot, majd írd be alul a teljes Gmail címedet vagy felhasználónevedet. Ezután kattints a TEST gombra alul.

    eco_config_profile_gmail_hu

  4. Mivel a Gmail OAUTH 2.0-t használ, látni fogsz egy OAUTH ablakot a fiók keresése közben, ezt engedélyezd és menj tovább.

    google_oath_hu

  5. Ha kész, kattints az Apply-ra (Alkalmaz) majd a Quit-re (Kilépés). Ezek után, a Gmail minden újonnan hozzáadott névjegye és naptárbejegyzése bidirekcionálisan szinkronizálva lesz.

outlook2013_contact_gmail_hu

. Azon kívül, amiről eddig szó volt, mivel a CarDAV és CalDAV indusztriális sztenderd alapján van megírva, így bármilyen CarDAV és CalDAV szolgáltatással használható ugyanilyen célra. Építsd meg a saját ‘felhődet’! A Gmail kiváló eszköz magánszemélyek számára, de egy sok felhasználói információval dolgozó nagyvállalat számára nem megfelelő. Ezen felül, biztonságos mindent a felhőre menteni? Az EVO levelező szervere A legegyszerűbb, ha letöltjük és telepítjük az EVO levelező szerverét. Amint készenáll a felhő rendszerünk, küldhetünk és fogadhatunk e-mail üzeneteket, névjegyeket, naptárbejegyzéseket és feladatokat. Az előbb említett megoldás és szoftver kitűnő választás.

Melyik Outlook verzióm van?

Az ECO az Outlook 2007 utáni összes verziójával működik, beleértve a 2010-es, 2013-as, 2016-os, 2019-es, 2021-es és az Office 365-öt (Microsoft 365). Ha azonban tudni szeretné, hogy az Outlook melyik verziójával rendelkezik, tekintse meg ezt a súgóoldalt.

A program megpróbál hozzáférni az Outlookban tárolt e-mail-címadatokhoz


Ez a hibaüzenet akkor jelenhet meg az Outlookban, ha másik szinkronizálási beépülő modult használ az Outlookhoz, ami azt jelenti, hogy a plugin nem tudja megkerülni az Outlook biztonsági ellenőrzését, és ez nagyon bosszantó és használhatatlan, szerencsére az ECO-ban nincs ilyen probléma.

ICS importálása a Google Naptárból

Egyes oldalak azt is javasolják, hogy exportálják a naptár ICS URL-jét a Google Naptárból, és jelentkezzenek be az Outlookba, én nem javaslom, mert ez csak egy mód, így az Outlook nem tudja szerkeszteni az eseményt a Google Naptárban.'

További eszközök a szinkronizáláshoz

Az ECO mellett az Outlook és a Google szinkronizálásának más módjai is vannak, például a GSYNCIT és a SYNC2, de én továbbra is az ECO-t ajánlom.

2022.12.15


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése