2020. augusztus 1., szombat

Gmail névjegyek és naptár szinkronizálása az Outlookkal

Gmail névjegyek és naptár szinkronizálása az Outlookkal

Nemrég valaki megkérdezte tőlem, hogy hogy lehet szinkronizálni a Gmailben lévő névjegyeket és naptárat az Outlookkal. Természetesen meg lehet csinálni.

Ebben a 2020-as évben egyre több munkahelyre van szükség az emberek otthonról történő munkavégzéséhez a COVID-19 pandámia miatt. A naptár, a kapcsolat és a feladat távolról, otthonról történő szinkronizálása a kollégákkal való megbirkózás érdekében problémát vált azok számára, akik ezt még nem tették meg.

Mivel a Gmail a Google egyik úgynevezett felhő-szolgáltatása (cloud service), így először azt kell megizsgálnunk, hogy a Google Google Apps Sync-je támogat-e ilyen funkciót a Microsoft Outlook 2019 számára. Bár még mindig korlátozottak a lehetőségeink amikor a Google toolst használjuk Outlookkal ilyen körülmények között.

Google Naptár Outlook Szinkronizálás

A Google csak azon Google Apps felhasználók számára teszi elérhetővé a Google Apps Sync-et, akik fizetnek a Google-nak, az ingyenes gmail-t használoknak azonban nem.

Mi van akkor, ha az Outlook-ot szeretnénk szinkronizálni a Gmail-es naptárral és névjegyekkel?

A megoldást máshol kell keresnünk. Az EVO Collaborator for Outlook egy outlook plugin CarDAV és CalDAV-ra.


sync google calendar to oulook


Az ECO mérete mindössze 7.1MB. Amikor az Outlook és az ECO együtt működik, lehetőség nyílik arra, hogy Google CardAV és CalDAV-ot az Outlookkal bidirekcionálisan szinkronizáljuk.

Mi az a CarDAV és CalDAV?
A CardAV és CalDAV az IETF RFC-jének standard protokoll API-ja névjegyek és naptár számára.

Hogyan szinkronizáljuk a Google naptárát az Outlookkal 2016

Hogyan szinkronizáljuk a Android naptárát az Outlookkal

Könnyű az ECO-val dolgozni:  1. Töltsd le az ECO-t az EVO hivatalos weboldaláról. (amikor telepíted, futtasd rendszergazdaként.)
  2. Nyisd meg az Outlook-ot és kattints az EVO fülre. (Az angol nyelvű Outlook 2007-ben command bar a neve, a 2010-es és 2013-as Outlook-ban ribbon.

  3. Kattints a Configure profile(s)-ra (Profil konfigurálása) és válaszd ki a Profile 6-ot, majd írd be alul a teljes Gmail címedet vagy felhasználónevedet. Ezután kattints a TEST gombra alul.


  4. Mivel a Gmail OAUTH 2.0-t használ, látni fogsz egy OAUTH ablakot a fiók keresése közben, ezt engedélyezd és menj tovább.

  5. Ha kész, kattints az Apply-ra (Alkalmaz) majd a Quit-re (Kilépés). Ezek után, a Gmail minden újonnan hozzáadott névjegye és naptárbejegyzése bidirekcionálisan szinkronizálva lesz..
Azon kívül, amiről eddig szó volt, mivel a CarDAV és CalDAV indusztriális sztenderd alapján van megírva, így bármilyen CarDAV és CalDAV szolgáltatással használható ugyanilyen célra.

Építsd meg a saját ‘felhődet’!

A Gmail kiváló eszköz magánszemélyek számára, de egy sok felhasználói információval dolgozó nagyvállalat számára nem megfelelő. Ezen felül, biztonságos mindent a felhőre menteni?

Az EVO levelező szervere

A legegyszerűbb, ha letöltjük és telepítjük az EVO levelező szerverét. Amint készenáll a felhő rendszerünk, küldhetünk és fogadhatunk e-mail üzeneteket, névjegyeket, naptárbejegyzéseket és feladatokat. Az előbb említett megoldás és szoftver kitűnő választás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése