2015. január 21., szerda

A Mac OS X Szerver szinkronizálása az Outlook névjegyével és Naptárával

A Mac OS X Szerver szinkronizálása az Outlook névjegyével és Naptárával

Itt az idő, hogy megosszak veletek néhány újdonságot

Valaki nemrég megkérdezte tőlem, hogy hogyan szinkronizálhatja az Outlook-os névjegyeit és naptárát a barátom Mac mini OS X szerverével.



Természetesen meg lehet csinálni.

Minden jó lenne, ha mindenki  Mac OS X-et használna. De sajnos az élet nem habostorta.

Tegyük fel, hogy a barátod Mac OS X Szervert használ és megadja a hozzáférést a carddav és caldav szolgáltatásokhoz, amit a szerver lehetővé tesz. De neked csak Microsoft Outlook 2010-ed vagy 2013-ad van. Mit tudsz tenni?


Az őszintét megvallva, addig nem találtam megoldást, amíg pár napja nem böngésztem az EVO Collaborator for Outlook weboldalát. Ez egy új lehetőség, amely támogatja a Mac OS X szerverének webdav szolgáltatásait.




Az előző Gmail névjegyek és naptár Outlook-kal való szinkronizálásáról szóló ECO blogom bevezetője után könnyű volt a cardav/caldav profilt hozzáadni. Mac OS X szerver profil hozzáadásához csak annyit kell tennünk, hogy beírjuk a HTTPS és service port számot, mint ahogy az alábbi példa mutatja:

https://<servername>:8443/ 


vagy

https://<ip address>:8443/



Miután lefut és felugrik a visszaigazoló ablak, ugyanúgy működik, mint bármilyen más profil az ECO-ban. Ezután szinkronizálhatjuk az Outlook névjegyeit és találkozóit a Mac OS X szerverrel.




Mi a CarDAV és CalDAV?


A CarDAV és CalDAV az IETF RFC-jének standard protokoll API-ja névjegyek és naptár szinkronizálásához. A Google és az Apple névjegy API-kat és naptár API-kat használ a névjegyek és naptár karbantartásához, valamint hogy támogassa a felhasználók igényeit ilyen téren.


A saját naptárad létrehozása és a szerver PC-vel való összekapcsolása


A Mac OS X szerver kitűnő saját “on-premises” szervered létrehozására. De mi a teendő akkor, ha nincs Mac szervered? Ebben az esetben is létrehozhatod a saját DAV szervered Windows OS alatt. Például az EVO Mail Server egy másik jó lehetőség, amelyet könnyű telepíteni és konfigurálni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése